Katonai erősítés a jeruzsálemi rendőrségnek

Vágólapra másolva!
Ütközőövezetet létesít Izrael a jövő héten a zsidó államot a palesztin területektől elválasztó vonal mentén. A merényletek miatt katonai erősítést kap a jeruzsálemi rendőrség.
Vágólapra másolva!

Izrael a jövő héttől több helyen ütközőövezetet működtet majd a zsidó államot a megszállt palesztin területektől elválasztó vonal mentén. Az övezetek egy részét zárt katonai területnek nyilvánítják.

Az izraeli közszolgálati rádió szerint a biztonsági kabinet már hetekkel ezelőtt elhatározta, hogy ütközőövezeteket létesít Jeruzsálem térségében és azon a sík tengerparton, amely néhol mindössze 15 kilométerre húzódik a palesztin ellenőrzés alatt álló Ciszjordániától. Mindkét térségben számos merényletet volt már.

A pokolgépes merényletek miatt mintegy ezer katonával megerősítik a jeruzsálemi rendőrséget. Ennek szükségességét nemrég vetette fel a körzet rendőrparancsnoka. A hét elején elkövetett merényletek után Benjámin Ben Eliezer védelmi miniszter úgy döntött, hogy mintegy ezer katonát vezényel ki a gyanús személyek ellenőrzésének fokozására és járőrözések sűrítésére, közölte a rendőrség szóvivője.

Kedden egy ortodox zsidónak álcázott palesztin öngyilkos merénylő robbantotta fel magát Nyugat-Jeruzsálem központjában, s a merényletben legalább 13 sebesültje volt. Hétfő óta a szent város további négy támadás helyszíne volt, ezek közül kettőt sikerült meghiúsítani, s a másik kettőnek - csodával határos módon - csak három sebesültje volt.

Korábban:

Zsidónak álcázott palesztin robbantott Jeruzsálemben

Olaszországban folytatódhatnak Peresz és Arafat tárgyalásai

Négy bomba robbant Jeruzsálemben

Izrael bevonult Hebronba

Az izraeli csapatok kivonultak Beit Dzsalából

Folytatódott a harc Izrael és a palesztinok között

Izraeli rakéták palesztin vezetőt öltek meg

Huszonötezres tüntetés Gázában

Tizenkilencen haltak meg a jeruzsálemi robbantásban

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről