Egyre kisebb az esélye, hogy túlélőt találnak

Vágólapra másolva!
Péntek reggel szárnyra kapott a hír, miszerint öt túlélőt találtak a WTC romjai alatt. Később kiderült, hogy a hír nem igaz. Egyre kisebb a valószínűsége, hogy lesznek újabb túlélők.
Vágólapra másolva!

A pénteki nap egyik nagy szenzációjának indult, hogy öt tűlélőt találtak a Világkereskedelmi Központnál. A hírek szerint az öt tűzoltó egy speciális autóban húzta meg magát. Beszámoltak arról is, hogy mind az ötüket kórházba szállították. Néhány órával a szenzációs hírek után az amerikai hatóságok bejelentették, hogy a hír nem igaz, nem találtak túlélőket a nap folyamán. Azóta sem tudni, hogyan kezdett el terjedni a hír, de mind a tűzoltók, mind a rendőrség megerősítette azt.

A hírtől a mentési munkákat végzők új erőre kaptak, és az eltűntek hozzátartozói is reménykedni kezdtek. Azonban a romok alatt túlélőket kutatók esélye arra, hogy valóban találjanak valaki élve, egyre jobban csökken.

Az eltűntekről készült lista alapján jelenleg 4763 ember lehet a Világkereskedelmi Központ romjai alatt. A romok alól eddig 14 embert sikerült élve kimenteni.

A romok alatt megtalált halottak száma eddig 94, közülük 46-ot azonosítottak. Az azonosítási munkákat nehezíti, hogy sok holttest nincs meg egyben, csak darabokat találtak. 11 ezer hullazsák van előkészítve, bár Rudolph Guiliani, New York polgármestere korábbn azt nyilatkozta, hogy legalább 15 ezer halott lehet.

A Pentagonnál eddig 190 halottat találtak. Túlélőkre eddig nem bukkantak. Bár közel 20 órával korábban felmerül az esély, hogy esetleg lehetnek túlélők. Donald Rumsfeld védelmi miniszter - aki a támadás pillanataiban is a Pentagonban tartózkodott - közel egy napja azt mondta, hogy túlzóak lehetnek azok a becslések, miszerint akár 800 halott is lehet az ötszögű épület romjai alatt. Akkor közölte, hogy "csak" 100-150 halottra számít.

Biztosan halottnak tekintették már a terroristatámadások első óráitól a négy eltérített gépen utazókat, akik összesen 266-an voltak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről