Vágólapra másolva!
Pénteken Európa-szerte gyásznapot tartanak. A magyar kormány kéri, hogy ma 12 órakor 3 perces néma gyásszal emlékezzen mindenki a terrorcselekmények áldozataira.
Vágólapra másolva!

Budapesten Mádl Ferenc köztársasági elnök jelenlétében felvonják, majd félárbocra engedik az állami lobogót a Kossuth téren az amerikai terrortámadás áldozatainak emlékére. A magyar kormány arra kéri a magyar állampolgárokat, hogy ma 12 órakor 3 perces néma gyásszal emlékezzenek meg a terrorcselekmények áldozatairól. A közintézmények vezetőit pedig arra kérik, hogy gyászlobogók kitűzésével csatlakozzanak a megemlékezéshez.

Pénteken Európa-szerte gyásznapot tartanak, Magyarországhoz hasonlóan Franciaországban, Csehországban és Romániában félárbocra eresztik a nemzeti zászlókat, istentiszteleteket tartanak az áldozatokért, és délben 3 perces néma gyásszal emlékeznek meg az áldozatokról.

Néhány európai országban már csütörtökön megemlékeztek az áldozatokról: Ausztriában csütörtökön délelőtt 10.00-kor gyászpercet tartottak: leállt a közlekedés, és az egész országban megkondították a harangokat.

Oroszországban csütörtök délben tartottak egy perces megemlékezést, Ukrajnában 13.00 órakor háromperces gyászszünettel adóznak az egyesült államokbeli tragédia áldozatai emlékének. A lengyel államfő csütörtököt az amerikai néppel való szolidaritás napjává nyilvánította.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről