Nő Bush támogatottsága

Vágólapra másolva!
Az amerikai közvélemény túlnyomó többsége George Bush mögött áll, és támogatja az amerikai elnöknek a terrorizmus ellen tervezett harcát. Erről tanúskodnak a keddi terrortámadások nyomán végzett első közvélemény-kutatások.
Vágólapra másolva!

A szombaton ismertté vált felmérések azt bizonyítják, hogy öt megkérdezett közül négy támogatja a terrortámadások megtorlását célzó katonai akciót, azon a véleményen van, hogy nem zárhatók ki az ország elleni további terrorista cselekmények, és teljes mértékben helyesli az elnök tevékenységét.

A különböző televíziós állomások, köztük a ABC, a CBS, az NBC és a CNN által végzett közvélemény-kutatások adatai szerint a megkérdezettek túlnyomó többsége az erőteljes katonai válaszadás mellett van, és minden szempontból az elnök mellett áll. A megkérdezettek annak ellenére kitartottak a katonai visszavágás támogatása mellett, hogy - mint a felmérésekből kitűnt -, tudatában voltak: egy ilyen válaszadás egy átfogóbb háború kezdetét jelentheti. Az embereket ennél jobban aggasztotta az, hogy Washington alábecsüli - és nem túlbecsüli - a katonai válaszlépés szükségességét.

A válaszadók többsége ugyanakkor úgy vélte, hogy alaposan kimunkált, jól irányzott katonai válaszlépésre van szükség, és a megkérdezettek mintegy kétharmada azt vallotta: a keddi terrortámadások súlyosabb csapást jelentettek, mint a Pearl Harbor-i támadás.

A felmérésekből egyértelműen kitűnt az is, hogy a keddi terrortámadások után gyors ütemben növekszik Bush elnöki tevékenységének támogatása.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről