A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Incidens a két Korea határán

Vágólapra másolva!
Szöul beismerte, hogy a két Koreát elválasztó vonalon fegyveres incidens történt. A déli katonák azután lőttek az északiakra, hogy azok átlépték a határvonalat.
Vágólapra másolva!

Dél-koreai katonák figyelmeztető lövésekkel késztettek visszatérésre 32 észak-koreai katonát, akik átlépték a két Koreát elválasztó vonalat - közölte pénteken a szöuli védelmi minisztérium.

A dél-koreai sajtó már korábban beszámolt a két egymást követő napon - szeptember 19-én és 20-án - megismétlődő incidensekről, és azt feltételezte jelentéseiben, hogy a kormány el akarja hallgatni a két esetet a közvélemény elől, nehogy ártson az újraindult észak-déli párbeszédnek.

A Reuters jelentése szerint valószínű, hogy az északi katonák nem szándékosan sértették meg az 1953 óta érvényben levő fegyverszüneti egyezményt, egyszerűen csak tévedésből lépték át a határon vonalat.

A két Korea illetékesei éppen az első incidens előtti napon állapodtak meg a megbékélésről folytatott tárgyalások felgyorsításában, a szétszakított családok újabb találkozóinak megszervezésében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!