Ismeretlen repülőre lőttek Kabul felett

Vágólapra másolva!
Az Afganisztánt uraló tálibok negyed órán keresztül hiába lőtték a főváros, Kabul felett köröző, minden bizonnyal amerikai gépet. Még föld-levegő rakétával sem sikerült eltalálniuk a feltehetően robotpilótával irányított gépet.
Vágólapra másolva!

A tálib külügyminisztérium egyik illetékese arról tájékoztatta a CNN hírtelevíziót, hogy tüzérségük tüzet nyitott egy amerikai repülőgépre Kabul felett. Nem találták el a távirányítású repülőt, annak ellenére, hogy negyed órán keresztül lőtték. Sőt, egy szemtanú szerint még egy föld-levegő rakétát is kilőttek rá. Bár ezt a tálibok nem erősítették meg. A repülőgép valamivel több, mint félórát körözött nagy magasságban az afgán főváros felett. A gép csak átrepült a város felett, de nem támadott. A minden bizonnyal robotpilóta által irányított felderítő repülőgép a tálib légvédelem lőtávolságán kívül repült.

Az Afgansztáni Kandahárban megszólaló illetékes közölte, hogy a gép nagyon magasan és lassan repült, és a légelhárítás nem érte el. Nem tudni pontosan, hogy valóban amerikai gép volt-e, de valószínűleg nem az uralkodó tálibok ellenzékének, az Északi Szövetségnek a gépe volt, mert nekik csak helikoptereik vannak. Egyes jelentések szerint több gép is volt.

A repülőgép típusát és hovatartozását egyelőre nem ismerni. A tálibok hetekkel ezelőtt már azt állították, hogy lelőttek egy ilyen gépet. Az esetet a Pentagon nem kommentálta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről