Újabb öt fertőzött Floridában

Vágólapra másolva!
Újabb lépfene-fertőzéseket regisztráltak Floridában. Mindannyian annál a kiadónál dolgoznak, ahol az első, halállal végződő esetet észlelték. Elképzelhető, hogy az NBC-nél is újabb alkalmazott betegedett meg lépfenében. A Microsoftnak címzett gyanús küldeményen is kimutatták a kórokozót.
Vágólapra másolva!

Öt új lépfene-fertőzést észleltek Floridában. Mindannyian annál a kiadónál dolgoztak, ahol az első eseteket regisztrálták. A pozitív teszt nem jelenti azt, hogy az illetők meg is betegedtek volna, hangsúlyozta az American Media Inc. (AMI) szóvivője. A fertőzötteket antibiotikumokkal kezelik.

Ezzel nyolcra emelkedett azoknak a száma, akiknél kimutatták a lépfene-kórokozó baktérium jelenlétét. A három korábbi esetben ketten az antibiotikumos kezelésnek köszönhetően nem betegedtek meg. Robert Stevens képszerkesztő azonban a betegség következtében elhunyt. Ő volt az első, akit a lépfene megfertőzött.

Az AMI központjában 35 személyen végezték el a lépfene-tesztet. Megvizsgálták azt a 20 dolgozót is, akik a cég levelezését kezelték. A cég még nem ismeri a vizsgálatok eredményét.

Az FBI több mint 800 olyan személyt hallgatott ki, akik az épületben tartózkodtak. Az antrax-fertőzés eredetét vizsgáló nyomozók védőöltözetben mennek be cég épületébe.

Antrax-pozitív levél

Elképzelhető, hogy az NBC-nél is újabb fertőzést regisztráltak, jelentette a Fox News. A nőnek enyhe hőemelkedése van, nyirok mirigyei duzzadtak, bőrén pedig kiütések jelentkeztek. Antibiotikumos kezelésben részesítik.

Az NBC-nél korábban egy személynél mutatták ki a lépfene kórokozóját.

Lépfene-kórokozót találtak azon a levélen, amelyet a Microsoft renói irodájának címeztek. A gyanús küldeményen háromszor végezték el a tesztet. Az első eredménye pozitív volt, a második azonban nem mutatott ki baktériumot. Harmadszorra pozitív lett a teszt eredménye.

Eddig senki sem fertőződött meg azok közül, akik hozzáértek a küldeményhez.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!