A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

<P class="MsoNormal">Az olasz titkosszolgálatot készülő merényletről értesítették

Vágólapra másolva!
Az olasz titkosszolgálat arról kapott jelzést, hogy hamarosan terrorcselekmény várható az olasz határ közelében vagy valamelyik viadukton vagy alagútban.
Vágólapra másolva!

Az olasz titkosszolgálat nemrég olyan jelzést kapott egy külső informátorától, hogy hamarosan terrorcselekmény várható az olasz határ közelében lévő valamelyik viadukton vagy alagútban - véli tudni a Corriere della Sera.

Az olasz napilap keddi számában arról ír, hogy az említett információ befutása után ütött ki a tűz a svájci Szent Gortthárd-alagútban. Az olasz nyomozók az első pillanatokban arra gondoltak, hogy ez a tragédia volt az iszlám terroristák említett tervének a megvalósítása. Később azonban tisztázódott, hogy balesetről volt szó, így a "jelzett" merénylet végrehajtása csak később várható.

A római hatóságok értesítették az Olaszországgal határos Ausztria és Franciaország illetékeseit is, valamint Nagy-Britannia biztonsági szerveit. Ez utóbbit azért tájékoztatták minderről, mert tizenöt nappal ezelőtt egy ismeretlen telefonáló közölte az olasz szervekkel: bombát helyeztek el a La Mance-csatorna vonalán haladó "euroalagútban".

Az olasz hatóságok komolyan számítanak arra, hogy Oszama bin Laden "katonái" bármelyik pillanatban "felébredhetnek álmukból", és robbantásos akciókat hajthatnak végre olasz földön is. A szaúdi milliárdos által irányított al-Kaida terrorszervezet számos tagja szivárgott be Európába, így Olaszországba, ezek a "sejtek" rendkívüli aktivitást tanúsítanak különféle személyi okmányok, elsősorban útlevelek hamisításában.

Az olasz napilap emlékeztet arra is, hogy néhány nappal ezelőtt az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség, a CIA értesítette az Egyesült Államok szövetségeseit: Oszama bin Laden legalább kétszáz híve menekült el Nyugatra az utóbbi hetekben Afganisztánból.

Korábban:

Nyugat-Európába tartó al-Kaida tagok

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!