A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Buta és bosszantó biztonsági intézkedések a reptereken

Vágólapra másolva!
A légitársaságok igazgatói és idegenforgalmi szakértők tanácskoztak a hétvégén arról, hogy miként lehetne visszahódítani a repüléstől félő utazóközönséget. A legfontosabbnak a hatékony biztonsági rendszer kiépítését tartják, amely ugyanakkor nem okoz kényelmetlenséget az utasoknak. A nemzetközi légiközlekedési szövetség elnöke egyenesen ostobának nevezte a túl szigorú biztonsági intézkedéseket.
Vágólapra másolva!

Szeptember 11. óta az összes járaton szigorúan tilos éles, hegyes tárgyat a kézipoggyászban szállítani. De ennek ellenőrzéséhez nagyon hosszú idő kell, az embereknek kényelmetlen több órával az indulás előtt kimenni a reptérre. Sokkal fejlettebb technikát kellene alkalmazni mindenhol,ami gyorsítaná az ellenőrzéseket - mondja Jeanniot a BBC-ben. Az intézkedéseket az fékezi, hogy a légitársaságok még mindig nem tértek magukhoz a szeptember 11. okozta sokkhatásból, vezetőik pedig leginkább azzal foglalkoznak, milyen intézkedéseket hozzanak annak érdekében, hogy ne menjen tönkre a cégük.

Az utasok száma az elmúlt két hónapban jelentős mértékben visszaesett. A turizmus az idén ugyancsak jelentős veszteségeket könyvelhet el - mondta Jean-Claude Baumgarten, a nemzetközi turista- és utazási szövetség vezetője a tanácskozáson.

[origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!