Izrael folytatja a bosszúhadjáratot

Vágólapra másolva!
Izraeli vadászgépek pénteken hajnalban rakétákkal támadták a Palesztin Hatóság rendőrségének központját Gázában. Az AFP szerint 15 palesztin rendőr megsebesült. Izrael addig nem hajlandó beszüntetni a támadásokat, amíg a hétvégi merényletek fő szervezőit le nem tartóztatják.
Vágólapra másolva!

Az izraeli légierő gépei pénteken a Gáza-övezet és Ciszjordánia palesztin közigazgatású területeinek rendőrségi központját támadták. Itt található a Palesztin Hatóság rendőrfőnökének irodája is. Az AFP szerint a támadásban 15 palesztin rendőrtiszt megsebesült.

Ugyancsak péntek reggel izraeli harckocsizó és gyalogos csapategységek nyomultak be a Gázai övezet déli részén levő Hán-Júnisz menekülttáborba, ahol több személyt elfogtak és számos épületet átkutattak.

Izrael a hét végi, 26 halottat követelő öngyilkos merényletek után bosszúhadjáratba indított a terroristák ellen és azzal fenyegetett, hogy a támadásokat addig folytatja, amíg Jasszer Arafat palesztin elnök le nem állítja a terrorcselekményeket. Arafat közölte, hogy vasárnap óta 180 szélsőségest vettek őrizetbe, Izrael szerint azonban a fő felelősöket, a merényleket szervezőit eddig még nem tartóztatták le.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről