Helikopteres támadás a Gázai övezetben

Vágólapra másolva!
Rakétatámadást intéztek szerda hajnalban izraeli helikopterek egy palesztin biztonsági épület ellen. Palesztin források szerint hárman meghaltak, tizenheten megsérültek. Az izraeli hadsereg szerint a támadás katonákra lövő terroristák ellen irányult.
Vágólapra másolva!

Izraeli helikopterek rakétatámadást intéztek szerda hajnalban egy palesztin biztonsági épület ellen a Gázai övezet déli részében fekvő Hán-Júnisz menekülttáborban, és az akcióban palesztin forrás szerint három palesztin meghalt, tizenhét pedig megsebesült.

A megtámadott épület Neve Dekalim zsidó teleptől nem messze fekszik, és az izraeli rádió szerint palesztinok tüzérségi lövedékeket lőttek ki onnan kedden a telep irányába. A helikopterek két támadási hullámban öt rakétát lőttek az épületre, amelyet súlyosan meg is rongáltak. Az izraeli hadsereg szerint a támadás katonákra lövő terroristák ellen irányult.

A három halott palesztin kórházi közlés szerint polgári személy, míg a sebesültek közül többen rendőrök. Két sebesült állapota állítólag reménytelen. A polgári áldozatok magas száma azzal magyarázható, hogy a muzulmán böjti hónap alkalmából a közelben a támadás idején hívek imádkoztak.

A légi akcióval párhuzamosan izraeli harckocsik hatoltak be palesztin területre a térségben - a hán-júniszi temetőig -, és tüzérségi lövedékeket lőttek ki palesztin lakóalkalmatosságokra. A célba vett körzet egy másik zsidó telephez, Gus Katifhoz fekszik közel. Hán-Júnisz határán fegyveres palesztinok és izraeli katonák között is lövésváltás zajlott le.

A hadművelet nem sokkal azután kezdődött, hogy izraeli és palesztin biztonsági illetékesek találkoztak, és izraeli részről azt jelezték, a palesztin vezetés jelentős haladást mutatott fel a szélsőségesek elleni harcban. Ariel Saron izraeli kormányfő hivatala mindazonáltal kedd este arra is figyelmeztetett, hogy a hadsereg minden tüzérségi lövedékre vagy terrorakcióra azonnal válaszol.

Korábban:

Izraeli légitámadás Gázánál

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről