Rakétákkal támadták az amerikai repülőket

Vágólapra másolva!
A szállítógépek Kandahártól délre repültek, amikor ismeretlen fegyveresek föld-levegő rakétákat indítottak feléjük. A támadásban egyik repülő sem sérült meg. Titkosszolgálati információk szerint a tálibok szellemi vezetője, Omár molla, több száz harcosával még mindig Afganisztánban tartózkodik.
Vágólapra másolva!
Az incidens Kandahártól délre egy sivatagos terület felett történt. A C-130-as szállítógépek a dél-afganisztáni város repülőterén állomásozó tengerészgyalogosoknak szállítottak felszerelést.
Közben a tálibellnes erők barlangról-barlanra járva keresik a Tora Bora környékén maradt al-Kaida harcosokat, és Oszama bin Ladent. A kutatás idején az Egyesült Államok gépei szüneteltetik a bombázást.

A Kelet-Afganisztánban elfogott al-Kaida harcosok azt állítják, hogy bin Laden a Tora Bora vidék hegyei közt bújt el, és még mindig ott tartózkodik. Más feltételezések szerint azonban az Amerika elleni terrortámadás megszervezésével vádolt milliomos már átszökött Pakisztánba. Mindenki csak találgatja, hogy bin Laden hol van - mondta a Pentagon szóvivője.

Hasonlóan bizonytalan a tálibok szellemi vezetőjének tartózkodási helye. Az amerikai védelmi minisztérium szerint nincs rá bizonyíték, hogy Omár molla elhagyta Afganisztánt. Az Egyesült Államok vezetéséhez több olyan hír érkezett, ami arról szól, hogy a tálib vezér még mindig Kandahár környékén van.

Hadzsi Gulalaj, Kandahár hírszerző szolgálatának főnöke azt mondta, hogy titkosszolgálat információk szerint Omár molla több száz harcosával Bagran város közelében bujkál. A település Kandahártól több mint 150 kilométerre északra található, egy barlangokkal, és földalatti labirintusokkal szabdalt hegység lábánál - jelentette a CNN.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről