India háborút fontolgat

Vágólapra másolva!
Az indiai miniszterelnök tárgyalások útján szeretné rendezni a Pakisztánnal kialakult vitát, de ha az nem vezet eredményre, India a háború lehetőségét sem zárja ki. Kedd éjjel fegyveres összecsapás tört ki az indiai-pakisztáni határon.
Vágólapra másolva!

Tűzharcot vívtak egymással indiai és pakisztáni katonák a két ország vitatott kasmíri határszakaszán. A harcokban senki sem sérült meg.

A két ország között feszültebb lett a viszony, miután India azzal vádolta meg szomszédját, hogy felbujtóként része volt az újdelhi parlament ellen végrehajtott fegyveres támadásban. Az indiai kormány szerint a törvényhozás elleni akciót a Pakisztán által támogatott kasmíri muszlim szélsőségesek szervezték. A múlt heti támadásban 13 ember meghalt, köztük több rendőr. Vadzspaji indiai miniszterelnök szerint elsősorban tárgyalások útján szeretnék rendezni a Pakisztánnal kialakult vitát, de ha az nem vezet eredményre India a háború lehetőségét sem zárja ki - írja a CNN.

"Megpróbálunk diplomáciai megoldást találni, de más választási lehetőségek is léteznek. ... A vitatott kérdés nem az, hogy legyen-e háború. A kérdés az, hogy milyen körülmények között lehetne háborút indítani" - idézte a CNN az indiai miniszterelnököt.

Korábban:

India Pakisztánt vádolja

Összecsapás az indiai pakisztáni határon

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről