A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Összecsapás az indiai pakisztáni határon

Vágólapra másolva!
Fegyveres összetűzés volt India és Pakisztán határán, a vitatott kasmíri szakaszon. Az indiaiak szerint a pakisztáni katonák nyitottak tüzet az indiai katonákra. Áldozatokról, sérültekről egyelőre nem érkezett jelentés.
Vágólapra másolva!

Indiai-pakisztáni fegyveres összetűzések voltak szerdára virradóra a két ország határának vitatott kasmíri szakaszán.

Az incidens Szrinagártól 420 kilométerre, délkeletre történt. Az indiai hadsereg szóvivője azzal vádolta a pakisztáni katonákat, hogy aknavetővel és géppuskával tüzet nyitottak az indiai katonák állásaira a Kasmír területén húzódó tűzszüneti vonal mentén. Az indiai katonák viszonozták a tüzet, az eddigi jelentések szerint indiai áldozata nem volt a lövöldözésnek. Nem ismeretes, hogy a pakisztáni félnek voltak-e veszteségei.

Ez volt az első komolyabb fegyveres incidens, amióta az indiai kormány azzal vádolta meg a pakisztáni titkosszolgálatot, hogy segédkezet nyújtott az indiai törvényhozás épületénél kirobbant véres incidenshez. A múlt csütörtöki incidensnek tizenhárom halottja volt, több támadó is életét vesztette.

Közben S. Padmanabhan tábornok, az indiai hadsereg főparancsnoka szerdán arról számolt be, hogy a határ pakisztáni oldalán a szomszédos ország csapatokat vont össze, és kilátásba helyezte, hogy India megteszi a válaszlépéseket.

Atal Behari Vadzspaji indiai miniszterelnök szerdán beszédet mond a parlamentben az indiai-pakisztáni viszonyt terhelő legújabb incidensről. Az indiai képviselők álláspontja nem egységes abban, hogy a támadásra diplomáciai úton vagy fegyverekkel válaszoljanak.

Korábban:

India Pakisztánt vádolja

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!