Al-Kaida konvojt támadtak az amerikaiak

Vágólapra másolva!
Az amerikai hadsereg AC-130-as harci gépei és a haditengerészet vadászgépei Afganisztánban megtámadtak és szétzúztak egy járműoszlopot, amelyben a feltételezések szerint az al-Kaida terrorszervezet vagy Afganisztán volt urai, a tálibok vezetői haladtak.
Vágólapra másolva!

Az amerikai védelmi minisztérium egyik magas rangú tisztségviselője pénteken megerősítette, hogy a 10-12 járműből álló konvojt a Tora Bora-i hegyvidéktől délnyugatra fekvő Host város közelében zúzták szét. Azt is elmondta, hogy a támadás az utóbbi 24 órában történt. A pakisztáni központú AIP afgán hírügynökség úgy értesült, hogy a délkeleti Paktia tartományban haladó konvoj utasai az átmeneti kormány beiktatására Kabulba tartó törzsi vezetők voltak, és a támadásban 65 ember halt meg.

Eközben a Pentagon bejelentette, hogy az Egyesült Államok olyan új bombát fog bevetni Afganisztánban, amely késleltetett, nagy nyomású robbanással "kiszívja" a levegőt a barlangokból és alagutakból. Mint közölték, a lézerirányítású bomba kipróbálása most folyik Nevadában. Donald H. Rumsfeld amerikai védelmi miniszter pénteken azt mondta, hogy minden szükséges katonai erőt bevetnek az al-Kaida terrorszervezet Tora Bora térségbeli barlangrendszerében, ahol Oszama bin Laden terroristavezér után kutatnak. Mint jelezte, az oda irányítandó katonák között nem csak amerikaiak lesznek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!