Bíróság előtt Milosevics lánya

Vágólapra másolva!
Marija Milosevics ellen augusztus 10-én emeltek vádat, amely szerint április 1-jére virradóra, amikor Belgrádban, a dedinjei elnöki rezidencián őrizetbe vették édesapját, a háborús bűncselekmények elkövetésével vádolt Slobodan Milosevicet, többször használta fegyverét, és ezzel veszélybe sodorta több ember életét.
Vágólapra másolva!

Cáfolta az ellene felhozott vádakat Slobodan Milosevic lánya, Marija Milosevic, aki pénteken Belgrádban állt bíróság elé amiatt, hogy apja letartóztatásakor lőfegyverét használva veszélyeztette a közbiztonságot. "A levegőbe lőttem. Mind az öt golyót, amennyi benne volt a pisztolyom tárában. Keserűségből lőttem" - mondta Marija a bíróság előtt, tettét "indokolva".

Marija Milosevic a bírósági tárgyaláson közölte, hogy izgatott volt, és az ominózus éjszakán "bevett hét-nyolc demetrint (nyugtatót), majd megivott egy üveg konyakot", mivel - mint mondta - úgy érezte, hogy a gyógyszer nem használ. "A BK televízióban láttam a rezidencia előtt álló álarcos embereket. Ötmillió dolláros vérdíjat tűztek ki az apám fejére. Azt hittem, hogy azok az emberek bérgyilkosok. Féltem" - védekezett Marija Milosevic. Beismerte, hogy három pisztoly volt nála, amikor elfogták az apját. A bíróság előtt tanúskodó pszichiáterek azt mondták, hogy Marija Milosevic a történtek idején "csaknem teljesen beszámíthatatlan" volt.

A per március 7-én folytatódik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről