A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

<P class="MsoNormal">Arafat hivatali épületeit támadták az izraeliek

Vágólapra másolva!
A palesztin vezető gázai hivatali épületeit lőtte gránátokkal az izraeli hadsereg. A támadásban Arafat négy testőre meghalt. Gázában találat érte Arafat házát is. A Rámalláhban tartózkodó palesztin vezető irodájának közelében is rakéták csapódtak be. Néhány órával korábban hat izraeli katona halt meg, amikor gyorstüzelő fegyverrel tüzet nyitottak rájuk.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi évek egyik legsúlyosabb izraeli-palesztin összecsapása kezdődött hajnalban. Az izraeli hadsereg Gázát és Ciszjordánia településeit bombázta. A légi szárazföldi, és tengeri támadásban 13 palesztin meghalt- jelentette a Haaretz című izraeli lap internetes kiadása. Az áldozatok palesztin forrás szerint Arafat személyes testőrségének, a 17-es Erőnek a tagjai. Maga a Palesztin Hatóság elnöke a másik palesztin területen, a Jordán folyó nyugati partján, Rámalláhban tartózkodott a támadás pillanatában, de nem sérült meg- írja a BBC.

Az izraeli katonai akció valószínűleg a palesztin fegyveresek tegnap esti, hat izraeli katona halálát követelő támadására adott válasz. Az izraeli-palesztin összecsapásokban, és merényletekben hétfő óta 10 izraeli és 25 palesztin halt meg, köztük két öngyilkos merénylő.

Gáza városában a hivatali épületek lövetése mellett egy F-16-os harci repülőgépet is bevetettek. A gép egy központi rendőrségi épületre dobott le bombát, amelynek nyomán sűrű füst gomolygott a levegőben. Rakétákat lőttek ki Apache helikopterek szerdán hajnalban a palesztin vezető rámalláhi irodájának közelében fekvő célpontokra is .

Gázában találat érte Arafat házát is, emellett nagyköveti épületek, egy humanitárius szervezet irodája és egy ENSZ-épület is károsodott. A Gázai övezetben fekvő Hán-Júniszban egy palesztin biztonsági épületre ugyancsak lecsaptak az izraeli harci gépek és helikopterek. Palesztinok nagy tűzről számoltak be a támadást követően.

Ez volt az első alkalom az erőszak 17 hónappal ezelőtti kiújulása óta, hogy Izrael a gázai központi épületeket támadta.

Közleményében az izraeli hadsereg elítélte a Palesztin Hatóságot, amiért képtelen az öngyilkos merényletek ellen hatni. "A hadsereg folytatja műveleteit a palesztin terroristák ellen, hogy megvédje az izraeli katonák és polgárok életét" - áll a közleményben.

Néhány órával korábban hat izraeli halt meg abban a támadásban, amelyet kedd este a Jordán folyó nyugati partvidékén palesztin szélsőségesek gyorstüzelő fegyverekkel hajtottak végre egy izraeli katonai ellenőrzőposztnál. A támadás az Ein-Arik útzárlatnál történt, és egy súlyos sebesültje is van.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!