A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Az Arab Liga tiltakozott a Zeman-nyilatkozat miatt

Vágólapra másolva!
Az Arab Liga hivatalosan tiltakozott a cseh kormánynál amiatt, hogy Milos Zeman miniszterelnök egy izraeli lapnak adott interjújában Hitlerhez hasonlította Jasszer Arafat palesztin vezetőt.
Vágólapra másolva!

Amr Musza, az Arab Liga főtitkára szerdán Kairóban újságírókkal közölte, magához hívatta Dana Hunatovát, Csehország egyiptomi nagykövetét, s átadta neki a hivatalos tiltakozó levelet, leszögezve: az Arab Liga elégtelennek tartja a cseh kormányfőnek az ügyben kedden kiadott cáfolatát.

Zeman a Háárecben hétfőn megjelent interjújában általános értelmezés szerint Jasszer Arafat palesztin vezetőt Hitlerhez hasonlította, s megengedhetőnek tartotta a palesztinok kitelepítését, amennyiben nem fogadják el az izraeliek békefeltételeit. Ezt a cseh kormányfő kedd délután nyilatkozatban cáfolta, leszögezve, hogy mindkét kijelentését félreértették.

Amr Musza elképzelhetőnek tartotta, hogy Zeman magyarázkodásának "van valóságalapja". "Lehet, hogy egyes mondatokat nem pontosan fordítottak le, de az egész nyilatkozat szelleme az arabokkal szembeni nyilvánvaló ellenségességet mutat" - jelentette ki. Véleménye szerint Zeman kijelentései azt mutatják, hogy nincs tisztában a közel-keleti helyzettel, és nem érti sem az izraeli, sem a palesztin felet, ezért "lépte túl az ésszerűség és az elfogadhatóság határait".

Az egyiptomi külügyminisztérium felkérte Milos Zemant, halassza el február 28-ra tervezett kairói látogatását.

Korábban:

Zeman Arafatot Hitlerhez hasonlította

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!