Párizs fölött vadászgép üldözött egy néma repülőt

Vágólapra másolva!
A francia főváros légterébe lépett csütörtökön egy spanyol utasszállító gép, amelynek pilótája nem válaszolt a francia légi irányítók kérdéseire. A repülőt üldözőbe vette a légvédelem vadászgépe, de hamarosan kiderült, hogy nem gépeltérítésről van szó, mindössze a rádió hibásodott meg a fedélzeten.
Vágólapra másolva!

Spanyol repülőgép lépett csütörtök este Párizs légterébe, és a pilóta nem felelt a légi irányítók kérdéseire. A francia légvédelem egyik Mirage vadászgépe néhány perc múlva fölszállt, és követni kezdte a néma repülőgépet Az első pillanatokban ugyanis attól tartottak, hogy a Belgium felé tartó járatot eltérítették. A gyanús gépről semmilyen jel nem érkezett, így azt sem lehetett megállapítani, hogy esetleg meghibásodásról van-e szó. Erről a Le Parisien című lap számolt be pénteki számában. Milánóban épp csütörtök délután ütközött egy repülőgép egy felhőkarcolónak.

A vadászgép feladata az volt, hogy a repülőt a lehető leggyorsabban a francia főváros légterének elhagyására kényszerítse. A légi üldözést a vadászgép robaja miatt a párizsiak is figyelemmel kísérhették, annak ellenére, hogy nagy magasságban történt. A vadászgép pilótájának végül sikerült kapcsolatot létesítenie a spanyol pilótákkal, akik tudtára adták, hogy a pilótafülkében meghibásodott a rádió. A gép folytathatta az útját eredeti úti célja felé.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről