Rakétatámadások Afganisztánban

Vágólapra másolva!
Huszonöt ember meghalt és száznál is többen megsérültek Afganisztánban, amikor az egymással vetélkedő helyi erők katonai állásokat támadtak. Az Egyesült Államok védelmi minisztere épp Afganisztánban tárgyal.
Vágólapra másolva!

Támadások sorozatát indították Afganisztán különböző pontjain az ország hadurai péntekről szombatra virradó éjjel. A támadások beindítása egybeesik Rumsfeld amerikai védelmi miniszter afganisztáni látogatásával.

A legkomolyabb akciók Gardez közelében voltak, ahol rivális csapatok harcolnak a város ellenőrzéséért. A terület volt kormányzójához, Zadranhoz hű harcosok közel 500 rakétát lőttek ki a jelenlegi kormány katonáinak állásaira. A támadásban 25 civil életét vesztette, és a szemtanúk szerint száznál is több ember megsebesült.

Szombaton rakétatalálat érte a kabuli repülőteret is, itt nem sérült meg senki, csupán a kifutópályán keletkeztek károk. A hatóságok nem tudják, kik voltak a támadók.

Az Egyesült Államok és nyugati szövetségesei tizenkétezer katonával készen állnak arra Afganisztánban, hogy visszaverjék a szétszóródott és esetleg újjászerveződő tálib alakulatok, illetve az al-Kaida terrorszervezet lehetséges tavaszi ellentámadását - mondta szombati tárgyalásain Donald Rumsfeld az afgán kormányfőnek, Hamid Karzainak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről