Veszélyben Szerbia ET-tagsága

Vágólapra másolva!
Goran Svilanovic jugoszláv külügyminiszter veszélyesnek nevezte a kormánykoalícióban részt vevő szerbiai kereszténydemokraták kampányát az önálló Szerbiáért, mivel az kérdésessé teheti a volt Jugoszlávia, most Szerbia-Montenegro felvételét az Európa Tanácsba.
Vágólapra másolva!

A Vladan Batic igazságügyi miniszter vezette Szerbiai Kereszténydemokrata Párt ellenzi a szerb-montenegrói államjogi kapcsolatok átalakítását célzó belgrádi megállapodást, ezért a minap országos aláírásgyűjtő akciót indított a függetlenségi referendum kiírására. Batic szerint eddig több mint 80 ezer aláírás gyűlt össze.

Az ET miniszteri bizottságának vilniusi ülésén tartózkodó Svilanovic közölte a B92 belgrádi rádióval: tárgyalópartnerei aggodalommal tekintenek arra, hogy Szerbiában egy kormánypárt olyan kampányt folytat, amely semmibe veszi a belgrádi megállapodást. Ha a szerb kormány nem határolódik el a saját minisztere által folytatott kampánytól, akkor azt úgy kell értékelni, mintha megváltozott volna a kabinet álláspontja - mondta Svilanovic, aki szerint a DHSS kampánya miatt veszélybe került Jugoszlávia küszöbönálló felvétele az ET-be.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!