A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaNorvégia-Magyarország
HUNPóta Georgina
10:00AsztaliteniszYu-Bin Shin-Georgina Pota
HUNTóth Krisztián
10:50CselgáncsKrisztian Toth-Alex Cret
HUNGercsák Szabina
10:50CselgáncsAoife Coughlan-Szabina Gercsak
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Italy
NyílNyíl

Sztrájksorozat kezdődik Németországban

Vágólapra másolva!
Hét éve az első jelentősebb németországi munkabeszüntetésként, a német fém- és gépiparban vasárnap este tíz órától megkezdődik a sztrájk a DaimlerChrysler sindelfingeni üzemében. Az éjszakai műszak kétezer dolgozójának munkabeszüntetését hétfőn a szakszervezeti felhívás szerint 20 baden-württembergi üzem összesen 50 ezer alkalmazottjának egynapos sztrájkja követi.
Vágólapra másolva!

A dolgozók az IG Metall szakszervezeti szövetség bérkövetelési kudarca nyomán teszik le a munkát. Az IG Metall eredetileg 6,5 százalékos béremelést követelt a szövetség által képviselt 3,6 millió munkavállaló számára, majd bérkövetelését 4 százalékra mérsékelte. A munkaadók viszont legutóbb csak 3,3 százalékot ajánlottak 13 hónapos időtartamra, valamint 190 eurónyi egyszeri kifizetést. A 3,3 százalékot a szövetség "provokációnak" minősítve elutasította, s a kudarc nyomán visszatért eredeti 6,5 százalékos követeléséhez, illetve a munkabeszüntetés eszközéhez.

Az IG Metall baden-württembergi szóvivője azt közölte: annak ellenére, hogy ismét a 6,5 százalék a tárgyalási álláspont, a dolgozók a négy százalék körüli emelést elfogadnák.

A német iparszövetség elnökének nyilatkozata szerint a munkaadók nem fognak egykönnyen engedni a sztrájknyomásnak. Michael Rogowski a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungnak nyilatkozva kijelentette: ha a német gazdaság cégei szolidaritást mutatnak a sztrájktól sújtott üzemekkel, a munkaadóknak meglesz a szükséges ellenállásuk, hogy állják a harcot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!