Bekerült az első nő a zöldsapkások közé

Vágólapra másolva!
Harmadik próbálkozásra sikerült átmennie a vizsgán, így Philippa Tattersal százados személyében átvette az első nő a brit tengerészgyalogság elitalakulatának zöld sapkáját. Tattersalnak többek között ötven kilométert kellett menetfelszerelésben legyalogolnia és 10 méteres magasságba másznia kötélen - időre. Hiába teljesítette azonban a nehéz próbákat a hölgy, éles támadásban nem vehet részt.
Vágólapra másolva!

Kép: Royal Marines

Az első női zöldsapkás azonban nem vehet részt frontszolgálatban, ehelyett harci támogatási feladatokat lát majd el. A brit védelmi miniszter szerint ugyanis túl kockázatos lenne egy nőnek férfiak oldalán harcba menni - írja a BBC.

A hölgynek ez volt a harmadik próbálkozása, hogy bekerülhessen az elitcsapatba. A tavalyi második kísérletét egy sérülés miatt - orvosi tanácsra - félbeszakította. Idén év elején rajta kívül még három nő próbálkozott meg ezzel a feladattal - sikertelenül.

Ahhoz, hogy megkapja az áhított zöld sapkát, többek között közel ötven kilométert kellett nyolc óra alatt gyalogolnia egy 15 kilogrammos hátizsákkal a hátán, fegyverrel a kezében. Emellett 13 percen belül kellett teljesítenie a "Tarzan támadás" fantázianevű gyakorlatot. Ez egy kötelekből és létrákból álló akadálypálya, aminek a végén egy 10 méteres falra kell felmászni kötélen - írja a BBC.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről