A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nyolc árvízi halott Romániában

Vágólapra másolva!
Romániában nyolc ember életét követelték, s több mint hatvan millió dollár kárt okoztak az utóbbi két hétben a viharok és árvizek - közölte a vízügyi és környezetvédelmi miniszter.
Vágólapra másolva!

A hét közepén elkészült miniszteri gyorsmérleg alapjánpénteki ülésén a román kormány mintegy kilencvenöt milliárd lejnyi (l USD=33 ezer lej) gyors segély kiutalásáról döntött annak a 142 településnek a részére, amelyeket árvíz és viharkárok sújtottak. Az ország 41 megyéjéből huszonhatot érintő viharok és árvizek nyomán keletkezett károk enyhítésére a kormány jelentős összegeket fordít az állami tartalékokból, és nagy összegekkel támogatja az érintett helységek önkormányzatait és a hajléktalanná vált lakosokat.

A kormányülés után nyilatkozó Petre Lificiu vízügyi és környezetvédelmi miniszter pénteken délután bejelentette: a Duna romániai belépésénél a folyam vízhozama a korábbi másodpercenkénti négyezer ötszáz köbméterről hatezer köbméterre nőtt. A román vízügyi hatóságok a jövő hét végére a másodpercenkénti vízhozam kilencezer köbméterre történő növekedésével számolnak a Dunán, ami még nem jelent árvízveszélyt a folyam romániai szakaszán - mondta a miniszter, majd hozzátette: csak a másodpercenkénti tízezer ötszáz köbméteres vízhozam okozna gondot, de annak nagyon kicsi a valószínűsége, hogy ez bekövetkezzen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!