Terrorriadó Floridában - hárman őrizetben

Vágólapra másolva!
Bomba helyett orvosi műszereket találtak abban a csomagban, amit egy gyanús autóból emeltek ki pénteken Floridában. A hatóságok egy bejelentés nyomán zárták le az I-75-ös autópályát Floridában két autó miatt. A gépkocsik őrizetbe vett utasairól egy bejelentés alapján azt feltételezik, hogy terrortámadást terveztek Miamiban. Az autók átvizsgálását még folytatják a hatóságok.
Vágólapra másolva!

A floridai hatóságok pénteken lezárták az I-75-ös autópálya egy szakaszát. Az intézkedésre azután került sor, hogy a helyi rendőrök feltartóztattak két autót, amelyek megvizsgálásakor jelzett a rendőrök bombakereső kutyája. A gépkocsikat tűzszerészek vizsgálták át, majd az egyik gyanús csomagot - melyből különböző drótok lógtak ki - vízágyú segítségével darabokra szaggatták. Kiderült, a csomag orvosi műszereket tartalmazott. A gépkocsikban bombát eddig nem találtak, jóllehet a rendőrség egyik illetékese szerint a kutatásnak a java még hátra van.

Az autókban utazó három férfit letartóztatták, a rendőrök azt gyanítják, terrortámadást készítettek elő Miamiban. Egyelőre nem kezdeményeztek ellenük semmiféle eljárást, jelenleg az FBI nyomozói hallgatják ki őket.

A hatóságok a gyanújukat egy georgiai asszony bejelentésére alapozzák, aki azt állította, hogy egy étteremben fültanúja volt, amint három férfi egy szeptember 13-i terrortámadásról beszélt, melyet Miamiban követnének el. A jelentés szerint a férfiak ezután elhagyták az éttermet, és dél felé indultak az I-75-ös autópályán.

Olvassa el az [origo] szeptember 11-i emlékoldalát!/haboru/index.html

A szeptember 11. miatt fokozott amerikai készültség többször vezetett félreértésekhez a légi közlekedésben az elmúlt napok során. Csütörtökön két amerikai járat is vadászgépek kíséretében szállt le, de utólag kiderült: félreértés történt. A National Airlines egyik járatán egy ázsiai nő a leszállás előtti tilalom ellenére ment el vécére, amit fenyegetésként fogott fel a gép kapitánya. A United Airlines egy gépén pedig egy utas értette félre egyik szomszédja szavait, és azt hitte, hogy az bombát (angolul: bomb) hozott a gépre, holott csak azt mondta: csomag (angolul: bag) - jelentette az MTI.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről