A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Belga-francia kábítószer-ellenes együttműködés

Vágólapra másolva!
A belga és a francia kormányfő hétfőn Brüsszelben kétoldalú megállapodást írt alá, amelynek értelmében minden téren fokozzák a határon átnyúló együttműködést a két ország között.
Vágólapra másolva!

Jean-Pierre Raffarin francia és Guy Verhofstadt belga miniszterelnök az aláírás után elégedetten szólt arról, hogy a határ menti régiókban és megyék között igazi együttműködés bontakozhat ki a legfontosabb közös érdekű problémák megoldásában.

Francia oldalon az együttműködés négy régiót érint, a sokkal kisebb Belgium esetében a szövetségi kormányfőn kívül a flamand és a vallon tartomány, valamint a Vallóniát és Brüsszelt magában foglaló francia közösség kormányfői is aláírták a megállapodást, amely így Belgiumnak szinte minden egységére kiterjed.

A két ország ezzel lehetővé tette a szomszédos régióknak, hogy együttműködéseket kössenek a közszolgáltatások nyújtásától a közös bűnüldözésig sok mindenről. Az elmúlt időszakban a belga sajtó többször megírta, hogy az illegális bevándorlás elleni harcban a francia rendőri szervek északi határ menti helységekben durván leegyszerűsítették a megoldást. A hivatalos úttal nem törődve kisbuszba zsúfoltak összefogdosott ázsiai illegális határátlépőket, akár belga területről jöttek, akár nem, átvitték őket belga területre és az első városban egyszerűen szélnek eresztették őket. Az is köztudomású, hogy francia kábítószerfüggők sőt kereskedők is előszeretettel járnak a nagy belga kikötővárosba, Antwerpenbe, főleg enyhébbnek számító szerek beszerzése végett.

A szálak valójában Belgium északi szomszédjába, Hollandiába vezetnek, ahol ezek a kábítószerek már jó ideje szabad forgalomban vannak, de a franciák már Antwerpenben kiépítették a megfelelő ellátó lerakataikat. A múlt héten a belga rendőrség több tucat francia "kábítószer-turistát" vett őrizetbe Antwerpenben, majd kihallgatás után szabadon engedték őket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!