Egymillió fős szabadtéri szórakozóhely Berlinben

Vágólapra másolva!
Európa legtöbb nagyvárosában hatalmas utcai ünnepségekkel és tűzijátékokkal köszöntik az újévet. A legnagyobb buli Berlinben várható. A német szervezők éjfélre közel egymillió embert várnak a Branderburgi kapunál felépített hatalmas szabadtéri szórakozóhelyhez.
Vágólapra másolva!

Berlin központjában hat helyszínen szól majd a zene megállás nélkül kedd estétől másnap reggelig. A Brandenburgi kapu előtt felállítottak egy negyven méter magas óriáskereket is, éjfélkor pedig 1800 rakétából álló tűzijáték lesz. A német rendőrség lezárta a Brandenburgi kapu 2,5 kilométeres körzetében lévő utcákat.

Szilveszteri bulik Budapesten/itthon/20021230szilveszter.html

Párizsban az Eiffel toronynál és a Champs Elysees-n lesz a legnagyobb ünnepség. A francia fővárosban szintén lesz tűzijáték. A szabadtéri partik miatt pedig jelentős forgalomkorlátozások vannak a vároban.

Moszkvában 9000 egyenruhás rendőr és katona biztosítja az újévi ünnepségeket. A különösen szigorú biztonsági intézkedéseket a múlt heti csecsenföldi robbantás miatt vezették be az orosz fővárosban. Moszkvában főleg rock együttesek játszanak kedd este a szabadtéri ünnepségeken, melyekre félmillió embert várnak a szervezők a heves hóesés és a -27 fokos hideg ellenére.

Londonban hagyományosan mindenki a Big Benre figyel majd, mert a toronyóra jelzi majd az újév beköszöntét. A szilveszteri ünnepség szokásos helyszíne, a Trafalgar Square most el lesz zárva az ünneplők elől, mivel építési munákat végeznek a téren. Nagy-Britanniában ezért az igazi szilveszteri partik idén a vidéki nagyvárosokban lesznek. Cardiffba, Newcastle-ba és Edinburghba várják a legtöbb embert a szervezők. Várhatóan nagy lesz az érdeklődés a hagyományos skót ünnepen a Hogmanay-n is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről