A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMárton Anna | Pusztai Liza
14:30VívásLiza Pusztai-Anna Marton
HUNSzűcs Luca
14:30VívásLuca Szucs-Yoana Ilieva
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Göncz Nobel-díjat javasol az Európai Bizottságnak

Vágólapra másolva!
Valóban Nobel-békedíjra javasoltam az Európai Bizottságot, mert úgy érzem, a testület rendkívül sokat tett az európai érdekellentétek kiküszöböléséért, az egységesülés ügyéért - jelentette ki Göncz Árpád volt köztársasági elnök csütörtökön Budapesten, az Európai Unió Kommunikációs Közalapítvány által szervezett beszélgetésen.
Vágólapra másolva!
Európai Bizottság/nagyvilag/20030113europai2.html

Göncz Árpád január végén javasolta levélben a norvég Nobel-bizottságnak az Európai Bizottság kitüntetését. A Nobel-békedíjra néhány kiválasztott magánszemély is jelölhet, és közéjük tartozik ő is.

Úgy látom, nem elvetélt ötlet a javaslatom, és tudomásom szerint támogatóim is vannak. Szerintem a Nobel-békedíj jókor jönne az Európai Bizottságnak és az Európai Uniónak egyaránt - fogalmazott Göncz Árpád. Hozzáfűzte: a Nobel-békedíjra ajánlottak listája hivatalosan titkos, ám jó néhány személy és szervezet neve már nyilvánosságra került.

Az Európai Unióról szóló beszélgetésen Göncz Árpád azt mondta, nem csodálkozik azon, hogy mind a tíz belépő országban felcsapnak a politikai indulatok hullámai a csatlakozás kapcsán. Az indulatok óhatatlanul el fognak csendesedni, mert a valóság, az EU-tagság mindennapi életben tapasztalt élménye meggyőző erejű lesz - hangsúlyozta Göncz Árpád. Kitért arra, Magyarország kulturális, gazdasági értelemben és magatartásformájában is megérett arra, hogy Európa szerves része legyen.

Nem mondom, hogy nem lesz nehéz a csatlakozást követő első néhány évben, bizonyára problémákat is át kell majd hidalni, de a tagsággal járó fejlődésvonalat a történelem igazolni fogja - mondta Göncz Árpád. Hozzáfűzte: a felzárkózás elkerülhetetlen. A volt köztársasági elnök szerint a magyar ifjúság jelenleg talán túlságosan is a nyugati kultúrához kötődik, de az EU-n belül várhatóan változni fog a helyzet, és a fiatalok megtanulják jobban tisztelni saját kultúránkat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!