Elsüllyedt egy turistahajó Brazíliában

Vágólapra másolva!
Tizenketten a tengerbe vesztek Rio de Janeiro partjainál, amikor elsüllyedt egy turistákat szállító hajó. A vízi jármű valószínűleg az erős hullámzás miatt borult fel.
Vágólapra másolva!

Tizenketten meghaltak egy hajóbalesetben Brazília partjainál, amikor elsüllyedt egy turistákat szállító hajó. A hajó a Rio de Janeiro partjaitól 80 kilométerre található Papagaio-szigetre szállított turistákat. Amikor azonban a vízi jármű visszaindult a kikötőbe, eddig tisztázatlan körülmények között elsüllyedt - jelentette a BBC.

A fedélzeten tartózkodó hatvan ember közül tizenketten - köztük egy kisgyerek - meghaltak. A baleset okaira a túlélők különböző magyarázatot adtak. Egyikük szerint egy nagy hullám felborította a hajót. Mások szerint viszont nem kizárólag a hullámok okolhatók a tragédiáért: amikor a hullámok himbálni kezdték a hajót, az emberek pánikba estek, a hajó egyik oldalától a másikig fel-alá rohangáltak, emiatt borult fel végül a hajó.

Az elsüllyedt hajó egyike annak a több száz járműnek, amelyek naponta szállítják a turistákat a part közelében lévő szigetkere és vissza Rióba. A most szerencsétlenül járt járművön Sao Paulo környékéről az ünnepek alatt Rióba látogató brazilok voltak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!