A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Izrael üdvözli a palesztin megállapodást

Vágólapra másolva!
Az izraeli vezetés szerda este üdvözölte Jasszer Arafat palesztin elnök és Mahmúd Abbász kijelölt miniszterelnök aznapi megállapodását a palesztin kormányról. Az USA is megelégedését fejezte ki, hogy megszületett e megllapodás.
Vágólapra másolva!

Saul Mofaz védelmi miniszter egy dél-izraeli ünnepélyen kijelentette: fordulóponthoz értek, mert a palesztinok - a terror elleni kemény izraeli fellépés hatására - megértették, hogy változtatni kell vezetésükön. Mofaz egyúttal sok sikert kívánt hivatalában Abbásznak - jelentette a dpa hírügynökség.

Az Egyesült Államok is üdvözölte, hogy Jasszer Arafat palesztin elnök és Mahmúd Abbász (Abu Mázen) kijelölt miniszterelnök megállapodásra jutott a palesztin kormány megalakításáról.

Richard Boucher, az amerikai külügyminisztérium szóvivője hozzátette: az amerikai kormány örömmel tekint a palesztin kormány mihamarabbi megerősítése elé. Közölte, hogy Washington a palesztin kabinet megerősítése után a "kvartett" nevében közzéteszi az útvonaltérképnek nevezett közel-keleti béketervet.

Az izraeli-palesztin konfliktusban közvetítő "négyest" az Egyesült Államok, Oroszország, az Európai Unió és az ENSZ alkotja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!