USA: elektrosokkal védenék a pilótafülkét

Vágólapra másolva!
Az amerikai kereskedelmi légi járatokon a biztonság érdekében alkalmazhatóak azok a bénító fegyverek, amelyek korlátozott mértékű elektrosokkal teszik ártalmatlanná egy időre a támadókat. Az amerikai belügyminisztérium azt követően foglalt így állást, hogy egy hónapig vizsgáltatta, milyen mószereket alkalmazhatnának a biztonság növelése érdekében.
Vágólapra másolva!

A washingtoni szenátus számára készített jelentést több mint egyhónapos vizsgálódás előzte meg, a légügyi hatóságok bevonásával, és a végkövetkeztetés szerint e bénító, nem halálos fegyverek szakszerű használat mellett hatékony eszközei lehetnek a pilótafülke védelmének a betörni próbálkozókkal szemben. A tanulmány nem zárja ki, hogy az elektrosokkot a személyzet az utastérben is használhassa szükség esetén.

Az amerikai kereskedelmi légitársaságok pilótáinak a közelmúltban engedélyezték - a 2001 szeptemberében történt terrortámadások nyomán hozott biztonsági intézkedések keretében -, hogy megfelelő kiképzés után lőfegyvert viseljenek a légi utak során.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!