A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Kína lekerült a SARS-listáról, Peking maradt

Vágólapra másolva!
Kína egyik tartományából sem jelentettek az utóbbi hetekben jelentős számú újabb SARS-megbetegedést, ezért az Egészségügyi Világszervezet pénteken levetette az atípusos tüdőgyulladás által leginkább fertőzött országok listájáról. Peking és Tajvan viszont továbbra is a listán kell hogy maradjon - döntöttek Genfben.
Vágólapra másolva!

Levette az Egészségügyi Világszervezet a SARS-listáról Kínát. A WHO viszont továbbra is szükségesnek tartja az utazási korlátozások fenntartását Peking és Tajvan esetében, ezért a tízmilliós nagyváros továbbra is a listán marad. A határozatot azon a nemzetközi tanácskozáson hozták, amelyet pénteken tartottak Genfben a járvány további terjedésének megakadályozásáról.

Kína legtöbb tartományában tíz alatt maradt az elmúlt hetekben észlelt újabb fertőződések száma, Pekingben azonban az egészségügyi hatóságoknak több újabb gyanús esetről kellett beszámolniuk ezen idő alatt. A SARS-betegség 343 ember halálát okozta Kínában, a vírus 5327 embert fertőzött meg, közülük 447-en jelenleg is kórházban fekszenek. A WHO arra számít, hogy év vége felé, a hideg idő beköszöntével újra támadhat a vírus.

Hongkongból, ahol eddig közel 300 halálos áldozata van a járványnak, pénteken két újabb megbetegedésről érkezett hír.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!