A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga első fordulójában az újonc Nyíregyháza Spartacus 2-1-re legyőzte a szintén újonc Győri ETO csapatát a mezőkövesdi városi stadionban rendezett találkozón.

A Nyíregyháza az első hazai mérkőzését még albérletben játszotta, de van remény arra, hogy a következő alkalommal már az új stadionban fogadhatja az ellenfelét. A találkozó pikantériáját az adta, hogy az előző szezonban mindkét csapat az NB II-ben szerepelt még, ahonnan a Nyíregyháza bajnokként, a Győr pedig másodikként jutott fel az OTP Bank Ligába. 

Az előző idényben a két csapat mindkét meccsét a Nyíregyháza nyerte. A Balmazújvárosban rendezett meccsen 3-2-re nyert a Szpari, Győrben pedig 1-0-ra diadalmaskodott. 

Az NB I-ben 3344 nap után találkoztak ismét a felek, a visszatérés rögtön győri helyzettel indult. Lendületes, harcos, ám sokszor pontatlan játék jellemezte a mérkőzés elejét, amelyet a vendéglátó Nyíregyháza enyhe mezőnyfölénye jellemzett. Az első félidő derekán Kovácsréti lövése után ért győri kezet a labda a tizenhatoson belül, hosszas videózás után ítélt büntetőt a játékvezető, a tizenegyest pedig ki is használta a Spartacus. A folytatásban is a Nyíregyházánál volt többet a labda, a játékot egy kisebb tömegjelenet szakította meg rövid időre. A szünethez közeledve újra a pályaválasztó előtt adódott ígéretes lehetőség, a közel hatperces ráadással megtoldott első játékrész egygólos nyíregyházi előnnyel zárult.

Az NB II-es bajnok Nyíregyháza győzelemmel kezdte az OTP Bank Ligát
Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu

A fordulás után a félpályánál adott el egy labdát a szünetben kettős cserével frissítő ETO védelme, gyors ellentámadásból pedig kétgólosra növelte előnyét a Nyíregyháza. Gyurákovics bravúrja kellett ahhoz, hogy ne legyen még nagyobb a kisalföldiek hátránya, ugyanakkor a vendégek előtt is adódtak nagy lehetőségek. A friss szerzemény Krivokapic szép cselek után a tizenhatoson kívülről eleresztett lövésével szépített is az ETO, ezzel nyitottá vált a hajrá, újabb gól azonban már nem esett: kilencéves szünet után a Nyíregyháza tért vissza győzelemmel az NB I-be.

OTP Bank Liga, 1. forduló:
Nyíregyháza Spartacus FC-ETO FC Győr 2-1 (1-0)
Mezőkövesd, Városi Stadion, v.: Erdős
Nyíregyháza Spartacus FC: Fejér - Farkas Be. (Navratil, 59.), Alaxai, Temesvári (Jokic, 82.), Nagy B. - Nagy D., Rjaskó, Kesztyűs (Tamás, 82.) - Kovácsréti, Beke (Babic, 75.), Gresó (Pinte, 59.)
ETO FC Győr: Gyurákovics - Vera, Szépe (Bitri, a szünetben), Boldor, Csontos - Tóth R. (Krivokapic, 61.), Skvarka, Anton (Ntsama, 89.) - Kröhn (Gavric, a szünetben), Lukic (Farkas Ba., 68.), Bumba
gólszerzők: Kovácsréti (28., 11-esből), Beke (55.), illetve Krivokapic (78.)
sárga lap: Jokic (85.), Kovácsréti (94.), illetve Gavric (59.), Bitri (70.), Csontos (83.), Krivokapic (94.)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!