Megölték a Hamász egyik vezetőjét

Vágólapra másolva!
Izraeli katonák szombat este a ciszjordániai Hebroban megölték a Hamász radikális palesztin szervezet helyi részlegének vezetőjét. Abdallah Kavaszmehet az izraeli hadsereg speciális egységei próbálták letartóztatni, de az akció közben a szervezet vezetője meghalt - írja a Haaretz című izraeli lap internetes kiadása.
Vágólapra másolva!

Palesztin források szerint szombat este helyi idő szerint 9 órakor három civil jármű érkezett Hebron egyik főutcájára, majd az egyik autóból kiszálló öt rendőr tüzet nyitott a Hamász helyi vezetőjére, aki épp egy Mecset előtt állt. Az izraeli hadseregtől származó információk szerint folyik a kutatása Kavaszmehet helyettese után is.

Feltételezések szerint Kavaszmeh állhat a március 5-án Haifában, illetve a május 18-án és június 11-én Jeruzsálemben elkövetett öngyilkos merényletek mögött, amelyekben több mint 40 ember vesztette életét. Izraeli helikopterek nem sokkal később rakétákkal hét palesztint öltek meg, köztük a szélsőséges szervezet két tagját. Az izraeli védelmi erők részéről egyelőre nem nyilatkoztak az ügyben - írja a Haaretz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről