A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:20AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Huszonkilenc muzulmán holttestét exhumálták a kelet-boszniai Zviornik közelében. Az áldozatokat 1992 és1995 között a boszniai szerbek gyilkolták meg. Ezzel együtt 16.500 ember földi maradványait találták már meg.
Vágólapra másolva!

A muzulmán eltűntek után kutató helyi bizottság huszonkilenc holttestet exhumált a kelet-boszniai Zvornik közelében egy tömegsírból. Az áldozatokat az 1992-95-ös háború idején ölték meg. Valószínűleg boszniai szerbek végeztek muzulmán foglyaikkal, miután elfoglalták a határ közelében fekvő területet. A meztelen, lőtt sebekkel teli holttesteket az akkori jugoszláv hadsereg által használt zsákokban találták meg.

A múlt héten, ugyancsak Kelet-Boszniában, a Szarajevótól 120 kilométerre fekvő Vlasenicában 232 holttestet ástak ki egy tömegsírból. Az abban talált áldozatok feltehetően a susicai fogolytábor muzulmán rabjai voltak.

Az AFP értesülései szerint a boszniai háború befejezése óta, az eltűntek után kutató bizottságok összesen 273 tömegsírt találtak meg, és 16.500 ember földi maradványait exhumálták.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!