A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Rabszökési világcsúcsot döntöttek Grúziában

Vágólapra másolva!
129 fegyenc szökött meg egy grúziai büntetés-végrehajtási intézetből. Ekkora csoportos szökésre még nem volt példa. Azóta néhány tucat szökött rabot már elfogtak, volt, akit édesapja szállított vissza a börtönbe.
Vágólapra másolva!

Rabszökési világrekord született Grúziában: egyszerre 129 fegyenc szökött meg egy szigorított büntetőtáborból Rusztavi város közelében. A szerda késő este történt kitörést követően valóságos hajtóvadászat indult és folyik a szökevények után, s ennek eredményeként délre a lakosság segítségével 34-et már sikerült elfogni a szökött rabok közül, többségüket a tábortól több kilométerre lévő erdőben. Az ITAR-TASZSZ jelentése szerint az egyik fegyencet a saját apja vitte vissza a börtönbe.

Tbilisziben csütörtökre válságtanácskozást hívtak össze, amelyen az "erőminisztériumok" és a fegyveres testületek vezető képviselői vesznek részt. Az ülésen a büntetés-végrehajtás csapnivalóan rossz helyzetéről van szó, amelyet jól jellemez, hogy a rusztavi intézményben több mint ezer elítéltet tartanak fogva, ám az egész tábor belső fegyveres őrségének létszáma szerda este 12 (tizenkettő), a külsőé pedig 10-12 fő volt. A mostani grúziai esetig a tömeges rabszökés világrekordját Brazília tartotta: ott tavaly kilencven elítélt tört ki egy fegyintézetből.

Ugyancsak csütörtökön a grúz főváros, Tbiliszi lakóinak 80 százaléka reggel és délelőtt műszaki hiba miatt ismét áram nélkül maradt, bár az olyan kulcsfontosságú létesítmények, mint a vízművek és a metró ezúttal működőképesek maradtak. Az újabb kiesés mindössze négy nappal azután következett be, hogy vasárnapra sikerült megszüntetni a több mint tíznapos sorozatos áramkimaradást, és biztosítani, hogy a főváros lakosságának - ahogy az orosz hírügynökség fogalmazott - "csaknem egész nap" legyen villanya.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!