A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNVég Zsombor
11:20CselgáncsZsombor Veg-Aleksandar Kukolj
HUNMagyarország
12:16ÚszásSzabad 4 x 200m
HUNMagyarország
14:00KézilabdaSpanyolország-Magyarország
HUNHámori Luca
16:18ÖkölvívásAnna Hamori-Marissa Williamson
HUNKovács Richárd
17:38ÖkölvívásRichard Kovacs-Sofiane Oumiha
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
NyílNyíl

Kárpótlást fizet az iraki magyar cég a lelőtt fiú után

Vágólapra másolva!
Kárpótlást fizet majd az Irakban elhunyt magyar diák családjának a ToiFor cég - írja a Magyar Hírlap. A lap szerint a lelőtt fiú 18 havi munkabérét kapja majd meg családja a cégtől. Az Irakban elhunyt magyar fiatalember lakótársa szerint a magyarok biztosítás, védőoltások és megfelelő kiképzés nélkül dolgoznak háborús körülmények között. Sokukat csalódás ér, amikor Irakba érkeznek, mert az itthoni ígéretek és a valós körülmények eltérnek.
Vágólapra másolva!

Több elszámolási vita is volt már az amerikai hadsereg vécéit és zuhanyzóit működtető magyar cég, a ToiFor Hungary Kft. és magyar alkalmazottai között, akik havonta 400 ezer forint körüli összeget keresnek tisztán Irakban. A ToiFor ügyvezetője, az Irakban tartózkodó Bacsó Béla annyit elismert a Magyar Hírlapnak, hogy itthon nem kötnek írásbeli munkaszerződést a civilekkel, de azt cáfolta, hogy megfelelő jogosítvány nélkül vezetnének teherautókat a magyarok. A cég szerint az Irakban elhunyt magyar diák 18 havi munkabérét fogják kifizetni a tragikus sorsra jutott főiskolás fiatalember családjának.

A cég egyik, a Magyar Hírlapnak nyilatkozó volt munkatársa arról számolt be, hogy azt ígérték nekik, hogy egy amerikai bázison lesznek, szállást, ellátást kapnak, és napi ötven eurót keresnek majd. Az Irakból nemrégiben idő előtt hazatért magyar fiatalember több hétig egy házban lakott munkatársával, Varga-Balázs Péterrel, az Irakban elhunyt magyar fiúval.

A férfi elmondta, hogy nemcsak őt, hanem a legtöbb Bagdadba érkező magyart sok csalódás érte. Mire kiért, kiderült, hogy az első időszakot egy bagdadi belvárosi szállodában kell tölteniük, ahol éjszakánként folyamatos volt a puskaropogás, később családi házakba költöztették őket, melyeket egy kalasnyikovos iraki védett.

A ToiFor Hungary Kft. fél éve működik Irakban, ahol az amerikai kormány nevében eljáró Kellog, Brown & Root céggel kötött szerződést tábori vécék telepítésére és üzemeltetésére. A fiatalember beszámolója szerint a gyakorlatban egy magyar sofőr és két arab alkalmazott reggel elindult bagdadi telephelyükről egy szippantós kocsival a megadott laktanyába, és ott naponta 130, később már kétszáz vécét is kiszippantott és gőzborotvával kitakarított. A lapnak nyilatkozó férfi megfelelő jogosítvány nélkül vezetett teherautót, és mint elmondta, csak egy rövid, egynapos oktatást - nem kiképzést - kapott arról, milyen helyzetben hogyan viselkedjen a veszélyes övezetekben. Ezenkívül be sem oltották, és még biztosítást sem kötött.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!