A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNSalim Omar Gergely
15:58TekvondoOmar Salim-Vito Dell'Aquila
HUNLosonczi Dávid
18:45BirkózásSemen Novikov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl

Vizsgálatot követel az ENSZ a lebombázott gyerekek ügyében

Vágólapra másolva!
Sürgős vizsgálatot követel az ENSZ azzal kapcsolatban, hogy szombaton Afganisztánban az amerikaiak lebombáztak kilenc gyereket. Az amerikaiak egy afgán terroristát vettek célba, de vele együtt a gyerekeket is lebombázták.
Vágólapra másolva!

Az ENSZ szerint sürgősen ki kell vizsgálni, miként fordulhatott elő, hogy szombaton kilenc afgán gyerek esett áldozatául egy amerikai bombázásnak Afganisztánban. "Az ilyen tragikus események, amelyekhez hasonló már több is történt korábban, a félelem és bizonytalanság érzetét növelik Afganisztánban" - mondta Lakhdar Brahimi, az ENSZ helyi képviseletének szóvivője.

Az országban állomásozó amerikai hadsereg szóvivője, Christopher West a BBC-nek elmondta, hogy egy afgán terroristát vettek célba, őt akarták lebombázni, amikor azonban a földön azonosították a holttestét, a közelében megtalálták a lebombázott gyerekeket is. A hadsereg vasárnap kiadott közleményében sajnálkozását fejezte ki az ártatlan életek kioltása miatt. Az ügyben vizsgálatot indítanak. "Nem tudtuk, hogy gyerekek vannak a környéken. A vizsgálat lezárása után állapítjuk meg, hogy ki a felelős a történtekért" - mondta a szóvivő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!