A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A koszovói ENSZ-rendőrség őrizetbe vett egy személyt, aki igen nagy mennyiségű robbanóanyagot adott el két brit újságírónak, akik terroristának adva ki magukat próbáltak fegyverekhez, robbanóanyaghoz jutni - teljes sikerrel.
Vágólapra másolva!

A Sunday Mirror című londoni lap két vállalkozó kedvű újságírója a minap titokban fegyvervásárló "próbakörutat" tett a Balkánon. Az Ír Köztársasági Hadsereg (IRA) embereinek adták ki magukat, s a vártnál is sikeresebbnek bizonyult beszerző körútjuk után elképesztő dolgokról számoltak be, bizonyítván, hogy lenne mit javítani az európai biztonsági rendszeren.

Az újságírók az Oszama bin Laden vezette al-Kaida terrorszervezet "csemetekertjének" nevezték Koszovót, ahol különösebb nehézség nélkül beszereztek 14,5 ezer euróért 13,5 kilogrammnyi Semtex robbanóanyagot, amely bőségesen elegendő lenne ahhoz, hogy levegőbe röpítsék a brit parlamentet vagy negyven utasszállító repülőgépet. A két újságíró egy koszovói brit támaszpontnál ásta el a robbanóanyagot, majd értesítette róla a békefenntartókat.

A Vecernje novosti című belgrádi lap kedden közzétett egy fotót, amelyen a két újságíró látható, amint éppen elássa a robbanóanyagot. A robbanóanyaggal és fegyverrel kereskedő albán szélsőségesek azzal kérkedtek, hogy az al-Kaidánál kaptak kiképzést. Olyan fényképeket mutattak be a két újságírónak, amelyeken szerb áldozatok levágott feje látható.

A két brit újságírónak nemcsak Koszovóban járt sikerrel. Horvátországban is simán be tudtak szerezni különféle kézifegyvereket, s egy belgrádi alvilági csoport interneten át hatalmas fegyverarzenált - géppisztolyokat, páncéltörő gránátokat, aknákat - kínált nekik potom áron, mindössze 70 ezer euróért.

Montenegró szerintük kész bűnparadicsom: bármilyen mennyiségben bármilyen fegyvert be lehet szerezni ott, beleértve a SAS brit elitkommandó által használt igen jó minőségű géppisztolyokat is. Az Adria-parti miniköztársaságból már csak gyerekjáték a fegyverek átszállítása a kelet-olaszországi Anconába, ahonnan aztán "szabad az út" egész Nyugat-Európa felé.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!