Elengedték túszaikat a kolumbiai gerillák

Vágólapra másolva!
Kiszabadult fogságából egy brit és négy izraeli turista, akiket több mint három hónapja raboltak el kolumbiai gerillák az őserdőben.
Vágólapra másolva!

A hétfő esti londoni bejelentés szerint a Nemzeti Felszabadítási Hadsereg (ELN) nevű lázadó csoport azután engedte el túszait, hogy az emberrablókat üldöző kolumbiai katonák - jóllehet ezt Alvaro Uribe államfő előzőleg kizárta - a foglyok átadásának idejére elvonultak a térségből. Ez volt az ELN egyik fő feltétele.

A britekből, izraeliekből, spanyolokból és németekből álló turistacsoportra a Sierra Nevada hegységben, egy 2500 éves indián romváros, Ciudad Perdida (Elveszett Város) mellett, szeptember 12-én éjszaka törtek rá a fegyveres emberrablók, és az összesen 15 külföldi közül nyolcat magukkal vittek. Az esetet az tette annak idején világhírűvé, hogy az egyik brit túsz, Matthew Scott regénybe illő módon megszökött a dzsungel közepén.

A túszok szabadulását Londonban a brit külügyminisztérium közölte hivatalosan a másik brit fogoly, a 32 éves Mark Henderson tévéproducer szüleivel hétfő este. A német és spanyol foglyokat az ELN már három hete elengedte.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!