Robbantás Bagdadban, három halott

Vágólapra másolva!
Pokolgép robbant Bagdadban vasárnap. A merényletben egy amerikai katona és két iraki gyerek életét vesztette. Időközbe 19-re emelkedett a szombati kerbelai támadás halálos áldozatainak száma. Hat sebesült belehalt sérüléseibe.
Vágólapra másolva!

Egy amerikai katona és két iraki gyerek életét vesztette vasárnap Bagdadban, mikor egy forgalmas út mentén pokolgép robbant. Az amerikai hadsereg tájékoztatása szerint a robbanás megsebesített további öt amerikai katonát és három iraki tolmácsukat. Egy amerikai kiképzésű iraki polgári védelmi alakulat nyolc tagja is sérüléseket szenvedett.

Időközben 19-re emelkedett a szombati kerbelai támadások áldozatainak száma. Hat sebesült vasárnap belehalt sérüléseibe. A halottak közül hatan külföldi katonák (4 bolgár és 2 thaiföldi), a többiek irakiak. Az iraki lázadók szombaton autóba rejtett pokolgépekkel, akna- és gránátvetőkkel, valamint gépfegyverekkel intéztek precízen összehangolt, nagyszabású támadást középületek és a lengyel parancsnokság alatt álló nemzetközi békefenntartó hadosztály bázisai ellen. A legújabb adatok szerint a sebesültek száma 160, ötük állapota válságos.

Az amerikaiak által vezetett iraki ideiglenes kormányzótanács szerint külföldiek is állhatnak a szombati kerbelai támadássorozat mögött. Vannak arra utaló jelek, hogy egyes támadók irakiak, mások "kívülről" jöttek - mondta a kormányzótanács szóvivője.

Fegyveres támadás érte vasárnap az Irak északi részén fekvő Erbílben a Kurdisztáni Demokratikus Párt biztonsági igazgatójának helyettesét. A politikus megsérült, három testőre pedig életét vesztette.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről