Merénylet készült egy Bundeswehr-kórház ellen

Vágólapra másolva!
Merényletet tervezett az Anszár al-iszlám muzulmán szélsőséges csoport a német hadsereg hamburgi kórháza ellen - közölte kedden Dirk Nockemann, a Hansa-városállam belügyminisztere.
Vágólapra másolva!

Előzőleg a német rendőrség bejelentette, hogy a kórház körül megerősítették a biztonsági intézkedéseket, mert olyan értesülések birtokába jutottak, hogy feltételezett iszlám terroristák gépkocsiba rejtett pokolgéppel robbantásos merényletet terveznek az intézmény ellen. A rendőrség nagy erőkkel szállt ki a helyszínre, körülzárta a kórház épületét és több utcát lezárt. A német hadsereghez, a Bundeswehrhez közelálló források szerint a kórházban Irakban megsebesült amerikai katonákat ápolnak.

A német rendőrség szóvivője a n-tv hírcsatornának nyilatkozva elismerte, hogy korábban biztosan voltak az egészségügyi intézményben ilyen katonák; a rendőrség most ellenőrzi, hogy jelenleg is ott tartózkodnak-e. Dirk Nockemann szerint a muzulmán szélsőségesek másik lehetséges célpontja lehet egy amerikai katonai repülőtér. A német hatóságok amerikai hírszerzési forrásból kapták a merénylet veszélyére figyelmeztető információkat - tette hozzá.

Az Anszár al-Iszlám Irak észak-keleti, kurdok lakta részén ellenőrzött egy kis területet, mielőtt az amerikai erők március végén szétverték a csoportot. A szervezet mintegy 700-900 tagot számlált és állítólag kapcsolatot tartott fenn az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!