A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Robbanás egy gázai házban

Vágólapra másolva!
Életét vesztette egy tizenhét éves palesztin fiú hétfőn egy eddig tisztázatlan eredetű robbanásban Gáza egyik tizenkét emeletes lakóépületében. Feltehetően robbanóanyag, de azt is feltételezik, hogy gázpalack repült levegőbe. A detonációt nem az izraeli hadsereg idézte elő.
Vágólapra másolva!

A robbanásnak, amelyet először izraeli légi támadásnak tulajdonítottak, két sérültje is van, a fiú édesanyja és kilencéves kisöccse. Az izraeli hadsereg, amely időről időre célzott támadásokat hajt végre keresett palesztin szélsőségesek ellen, cáfolta a légicsapás hírét, közölve, hogy erői nem hajtottak végre semmilyen katonai műveletet a térségben.

Az izraeli hadsereg szóvivője kizárta, hogy a robbanást bármiféle támadás okozta volna. Ezt megerősíti, hogy az épületen nincs semmilyen külsérelmi nyom. Később palesztin biztonsági források is azt közölték, hogy a detonáció nem légi támadás következménye volt. Mint mondták, a robbanás a Sati menekülttábor szomszédságában lévő lakóházban történt.

Biztonsági források szerint a detonációt valószínűleg egy kézigránát véletlen felrobbanása okozta, de a lakók és a hatóságok azt sem zárták ki, hogy robbanószerkezet lépett idő előtti működésbe. Felmerült a háztartási baleset, gázpalack felrobbanásának lehetősége is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!