Vágólapra másolva!
Egykori szeretője árulásán kesereg Diana néhai walesi hercegnő azon levelek egyikében, amelyeket csütörtökön bocsátottak árverésre Angliában.
Vágólapra másolva!

A brit trónörökös több mint hat éve, autóbalesetben elhunyt felesége személyes lélekgondozójának és bizalmasának, Chrissy Fitzgeraldnak írta a most Swindonban kalapács alá került 19 levelet és levelezőlapot, amelyek összesen 19400 fontért keltek el.

A legnagyobb összegért - 3300 fontért - az a levél talált gazdára, amelyben Diana megírta lelki karbantartójának: sokkos állapotba került, miután James Hewitt felfedte a széles nyilvánosság előtt titkos kapcsolatukat.

Hewitt, a királyi lovas testőrség egykori őrnagya 1994 őszén, A szerelmes hercegnő címmel kiadott, hatalmas botrány kavaró könyvében tette közzé, hogy 1989 és 1991 között Diana az ő szeretője volt.
A hercegnő - a brit trón várományosának, Vilmos hercegnek és öccsének, Harrynek az édesanyja - a Hewitt által feltárt szerelmi viszony idején hivatalosan még együtt élt férjével, Károly trónörökössel, akitől 1992 decemberében költözött el végleg, jóllehet a válást csak 1996-ban mondták ki. Diana a Hewitt-könyv megjelenése után kelt levelében azt írta: nagyon mélyen megrázták az őrnagy állításai, és küszködnie kellett, hogy egyáltalán a felszínen tudja tartani magát.

A trónörökösi házasságban egyébként nemcsak Diana hűtlenkedett; Károly herceg végig tartotta a kapcsolatot fiatalkori kedvesével, a Dianához hasonlóan polgári származású, ám elvált Camilla Parker Bowlesszal, akivel ma is gyakorlatilag együtt él. A királynő hosszas vonakodás után mára úgy-ahogy elfogadta Camilla jelenlétét a trónörökös mellett, bár házasságról - legalábbis a nyilvánosság előtt - nem esik szó.

Diana 1997 augusztusában, Párizsban halt meg tragikus autóbalesetben, akkori szerelme, Dodi Fayed oldalán. Nemrég keltett hatalmas felzúdulást Londonban egy másik levél, amelyet a hercegnő a baleset előtt nem egészen egy évvel írt egykori személyi inasának. Paul Burrell néhány hete kiadott könyvében ismertette a levelet, amelyben Diana azt írta neki: úgy sejti, megrendezett autóbaleset formájában merényletet készítenek elő ellene, megkönnyítendő Károly és Camilla összeházasodását.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!