A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
14:00VízilabdaMagyarország-Ausztrália
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
NyílNyíl

Pénzhamisító és csempészbandát számoltak fel Görögországban

Vágólapra másolva!
Egy görög határőr feltételezett bűnbandájához kapcsolódó új pénzhamisítási módszert lepleztek le a görög hatóságok csütörtökön. A határőrt kedden tartóztatták le, miután egy beépített nyomozónak megkísérelt eladni 606 gramm kokaint.
Vágólapra másolva!

Múlt januárban a határőr, akinek a személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra, eddig ismeretlen eljárással készített hamis 500 eurós bankjegyet adott a beépített nyomozónak. "Az igen jó minőségű bankjegyek laboratóriumi vizsgálata során kiderült, hogy azok az Európai Unióban eddig nem alkalmazott módszerrel készültek", közölte a görög rendőrség. A bankjegyet átküldik az Európai Központi Banknak Frankfurtba további vizsgálatokra.

A határőr a beépített nyomozónak elmondta, hogy a hamis bankjegyeket Bulgáriában készítik. Az utóbbi hónapokban számos esetben találtak a hatóságok Bulgáriából származó hamis eurót, fémpénzt és bankjegyet egyaránt.

A korrupt határőr otthonában a nyomozók további hamis bankjegyeket találtak tízezer euró értékben, valamint hét pisztolyt, lőszert és a prostituáltak által keresett összegek elszámolását.

Tovább kilenc embert letartóztattak a hálózatból, amelynek tevékenysége a pénzhamisítástól a drog-és fegyvercsempészeten át a prostitúcióig terjedt. Heten még szökésben vannak. A gyanúsítottak között van görög, fehérorosz, moldáviai és albániai személy. A hatóságok öt olyan prostituáltról tudnak, akiket a bűnszövetkezet foglalkoztatott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!