Elfogták a veszélyes Zarkávi-csoport egyik fejét

Vágólapra másolva!
Elfogták az amerikaiak Fallúdzsában a Zarkávi-terrorcsoport több tagját és egy vezetőjét. A csoportot több pokolgépes merényletért és külföldi túszok lefejezéséért teszik felelőssé.
Vágólapra másolva!
Pusztító robbantások Irakban/nagyvilag/20041023bomba.html

Letartóztatták az amerikaiak az Abu Muszab az-Zarkávi jordániai terrorista által irányított csoport egyik vezetőjét Irakban. A hírt az amerikai haderő szombaton jelentette be, hozzátéve, hogy a Fallúdzsában tartott hajnali razzia során a férfin kívül a terrorhálózat öt másik tagját is őrizetbe vették. A letartóztatott terroristák nevét nem hozták nyilvánosságra, de közölték: fontos szerepük volt a veszélyes terrorszervezetben.

A Zarkávi-csoportot több pokolgépes merényletért és külföldi túszok lefejezéséért teszik felelőssé. Az amerikai erők folytatják hadműveleteiket Fallúdzsában, ahol Zarkávi at-Tauhíd val-Dzsihád (Egyistenhit és Szent Háború) elnevezésű terrorszervezetének állítólag még több tagja rejtőzködik. Pénteken folyamatosan lőtték a várost, jelentések szerint hat civil életét vesztette. A terroristák elfogásában állítólag sokat segítettek Fallúdzsa lakosai.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!