Állítólag Kovács László visszahívását is kéri Barroso

Vágólapra másolva!
Három-öt biztosjelölt, köztük a magyar visszahívását vagy más posztra jelölését fogja kérni José Manuel Barroso, az EU-bizottság következő elnöke - írta pénteken a Financial Times. A lap szerint az erősen vitatott olasz jelölt után Kovács László posztját fenyegeti a legnagyobb veszély.
Vágólapra másolva!

A Financial Times liberális brit üzleti napilap forrás megnevezése nélkül közölt értesülése szerint a portugál EU-elnök "a legnagyobb nyomást" Silvio Berlusconi olasz kormányfőre fogja kifejteni Rocco Buttiglione, a homoszexualitással és a nők társadalmi szerepével kapcsolatos nézetei miatt súlyosan bírált, európai parlamenti szakbizottsági meghallgatása után el is utasított olasz biztosjelölt visszaléptetése miatt.

Barroso azonban a Financial Times szerint a magyar, a dán, a lett és a holland miniszterelnökkel is azt fogja közölni a színfalak mögötti egyeztetések során, hogy jelöltjüket vagy más posztra kell áthelyezni, vagy új jelölttel kell felváltani.

A bizottsági elnök már előző nap, a BBC rádiónak adott interjúban is azt mondta: az Európai Parlament "világos üzenete" az, hogy nem elegendő egyetlen módosítás a bizottság összetételében, és "valószínűsíthető is", hogy nem csupán egy bizottsági poszton lesz változtatás. Barroso mindazonáltal nem tett utalást sem arra, hogy mely posztokon tart szükségesnek jelöltváltást.

A pénteki Financial Times szerint Franciaország és Németország támogatja, hogy Barroso az olasz jelölt mellett más változtatásokat is végrehajtson a bizottságban. A brit lap szerint az energetikai biztosi tisztségre jelölt Kovács László posztját fenyegeti a legnagyobb veszély, miután az Európai Parlament tagjai megkérdőjelezték hozzáértését.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről