Amerikai fogságban az al-Arabíja fallúdzsai tudósítója

Vágólapra másolva!
Amerikai katonák múlt csütörtök óta fogva tartják az al-Arabíja arab műholdas tévécsatornának az iraki Fallúdzsában dolgozó tudósítóját - közölte maga a tévécsatorna.
Vágólapra másolva!

A dubaji székhelyű, többek között szaúdi tőkével működő tévécsatorna kedden nyilvánosságra hozott közleményében azt állította, hogy a Fallúdzsában harcoló amerikai katonai alakulatok parancsnoka érdeklődésükre megerősítette: a katonák sok más emberhez hasonlóan a csatorna fallúdzsai illetőségű tudósítóját is őrizetbe vették, akit azonban "a lehető leghamarabb" szabadon is engednek majd.

A tévécsatorna nehezményezte az őrizetbe vételt és felhívott minden emberi jogi szervezetet, hogy segítse elő a tudósító biztonságának szavatolását.

Hogyan tájékozódik ország - világ híreiről?http://www.equest.hu/ValaszFogad.servlet?azonosito=126462241&userid=1234&userparams=007_03_1_12_2_1_05_04

Amerikai és iraki kormányerők múlt hétfőn vették ostrom alá az iraki szunnita ellenállók fő erősségének tartott, Bagdadtól nyugatra fekvő várost, amelyet a hét végére ellenőrzésük alá is vontak. Jelenleg kisebb ellenállási gócpontokat számolnak fel. Egy magas rangú amerikai katonatiszt hétfői közlése szerint az amerikai katonák több mint ezer embert vettek őrizetbe Fallúdzsában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről