Pinochet házi őrizetben marad

Vágólapra másolva!
Elutasították Augusto Pinochet ügyvédei kérelmét, így a volt diktátornak házi őrizetben kell maradnia és nem kerülheti el a bírósági eljárást. A védőügyvédek azt kérték a bíróságtól, ejtsék a vádakat, mert szerintük a nemrég szélütést kapott exdiktátor egészségi állapota nem teszi lehetővé a bírósági eljárásban való részvételt.
Vágólapra másolva!
Forrás: EPA
Forrás: EPA

A chilei fellebbviteli bíróság elutasította hétfőn Augusto Pinochet, az emberi jogok súlyos megsértésével vádolt egykori chilei elnök ügyvédei által a váddal szemben emelt kifogásokat, egyúttal fenntartotta a volt diktátorral szemben korábban elrendelt házi őrizetet. A volt diktátor ügyvédei azért kérték a bíróságtól, hogy szüntessék meg a pert, mert szerintük védencük egészségi állapota nem teszi lehetővé a bírósági eljárásban való részvételt.

Mint arról a bíróság elnöke beszámolt, a háromtagú tanács egyhangúlag elutasította a múlt hétfőn kilenc ellenzéki személy eltűnése és egyikük meggyilkolása miatt Pinochet ellen emelt váddal szembeni panaszokat, és fenntartotta a 89 éves volt politikus házi őrizetét.

Az agg vádlott védői fellebbezést nyújtanak be a legfelsőbb bírósághoz. Augusto Pinochetet agyi vérkeringési zavarok miatt szombaton a chilei főváros katonai kórházába szállították, miután otthonában rövid időre elveszítette az eszméletét. A kórház igazgatója később közleményben jelentette be, hogy az idős tábornokot szélütés érte. Chile volt diktátorának állapota orvosai vasárnapi nyilatkozatai szerint már nem válságos, további szövődmények azonban nem zárhatók ki.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről