A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Repülőjáratok indulnak Kína és Tajvan között

Vágólapra másolva!
Kína és Tajvan megegyezett, hogy a holdújév alkalmából repülőgépjáratokat indítanak a két ország között - írja a BBC News. A repülőforgalom 1949-ben, Tajvan elszakadásakor szűnt meg a két ország között, így a mostani megállapodás különleges jelentőségű. Annak ellenére is, hogy az új járatok csak egy hónapig üzemelnek majd.
Vágólapra másolva!

Ötvenhat év után újra repülőjárat köti majd össze Tajvant és a kínai szárazföldet. Kína és Tajvan pénteken megállapodott, hogy a közelgő holdújév alkalmából ideiglenes jelleggel repülőgépeket indítanak a két ország között - írja a BBC News. Légi összeköttetés utoljára 1949-ben, Tajvan elszakadása idején volt a két ország között, így a mostani megállapodás különleges jelentőségű a két ország történetében.

A mostani megállapodást a kínai vezetők szorgalmazták. A megállapodást a Kínához nemrég visszakerült volt portugál gyarmaton, Makaón írták alá. A chartergépek Pekingből, Sanghajból és Kantonból indulnak Tajvanra. A nemzetközi jog szerint Kínához tartozó, de függetlenül működő szigetről pedig Tajpejből és Kaohsziungból lehet a kínai szárazföldre repülni majd.

A holdújévi ünnepségsorozat a kínai családok legnagyobb ünnepe, amelyen egymástól távol élő hozzátartozók is felkeresik egymást, hatalmas "népvándorlást" idézve elő a világ minden részén, ahol kínaiak élnek.

Peking és Tajpej kölcsönösen nem ismeri el egymást, így hivatalosan nem tart fenn államközi kapcsolatokat sem. A közvetlen légi járatokat Tajpej szüntette be annak idején arra hivatkozva, hogy azok fenntartása biztonsági kockázattal járna számára, hiszen Peking nem mondott le arról, hogy katonai erőt alkalmazzon Tajvan ellen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!